Drob din carne de porc

de Andra_Constantinescu in Porc, 2 Mai 2016 | 5926 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 700 g ficat de porc;
  • 700 g pulpa de porc;
  • 2 l apa;
  • sare;
  • doua legaturi de patrunjel;
  • doua legaturi de leustean;
  • patru legaturi de ceapa verde;
  • patru legaturi de usturoi verde;
  • 6 oua crude;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • putin cimbru uscat;
  • 6 oua fierte, tari.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din carne de porc:

Carnea se pune la fiert in circa 2 l de apa cu o lingurita de sare si se fierbe pana cand se patrunde pe jumatate. 

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Carnea se scoate din apa si se lasa sa se racoreasca, apoi se taie bucati mici.

Patrunjelul si leusteanul se spala si se toaca.

Ceapa si usturoiul se curata si se spala, apoi se taie bucati mari.

Se pun carnea si verdeturile in robotul de bucatarie si se maruntesc, apoi se pun intr-un castron si se amesteca cu ouale crude, boiaua de ardei, putina sare si putin cimbru uscat.

Se ung cu ulei doua tavi medii pentru cozonac, se pune jumatate din carne, apoi cate 3 oua fierte curatate de coaja, dupa care se adauga cealalta jumatate de carne. Se introduc tavile la cuptor pana cand se patrunde carnea bine. Spre final, se poate unge carnea cu putina apa, apoi se mai lasa 2-3 minute la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale Ardelenesti